Γεωργιάδης: Αυτά είναι τα νέα εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων

Μπαίνουμε στη δύσκολη και ανηφορική φάση της αντιμετώπισης της κρίσης, λόγω των οικονομικών συνεπειών και θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, τόνισε ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την κρίση του κορονοϊού. Πρόκειται για την εξειδίκευση όσων εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για την Οικονομία. O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στις κινήσεις του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την αύξηση της παραγωγής μασκών και ειδών υγιεινής…

Όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην αύξηση παραγωγής υγειονομικών υλικών, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στα οικονομικά εργαλεία. Επιδοτούμενα δανειοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το πρώτο εργαλείο αφορά σε δάνεια για επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ, με τον ίδιο να προσθέτει πως έχουν κατατεθεί πάνω από 8.000 αιτήσεις που αφορούν 1,2 δισ. ευρώ προς παροχή ρευστότητας στις Μμε επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στόχος είναι έως τα μέσα Μαΐου να υπάρχει παροχή κεφαλαίου κινήσεων – εγγυοδοτικό σε κάθε επιχείρηση (με ορισμένα κριτήρια) με προϋπολογισμό.

Μέχρι τώρα στην πλατφόρμα για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έχουν εγκριθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις, ενώ ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την έναρξη δυο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο. Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε και την έναρξη δύο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την παροχή ρευστότητας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: Γεωργιάδης: Αυτά είναι τα νέα εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεωνaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα