Γαλλία: 541 νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα – Αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία (video)

Επιπλέον 541 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στα νοσοκομεία καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 8% από χθες, δήλωσε ο αξιωματούχος υγείας.

Η επιδημία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 10.869 ανθρώπων συνολικά στη χώρα που καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον νέο κορονοϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Αυτός ο νέος απολογισμός δεν συμπεριλαμβάνει νέα στοιχεία από οίκους ευγηρίας και από άλλα ιατρικοκοινωνικά ιδρύματα στη χώρα, που δεν μπόρεσαν να καταγραφούν σήμερα εξαιτίας ενός «τεχνικού προβλήματος», διευκρίνισε ο Σαλμόν. Αυτά τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πάνω από 30% των συνολικών θανάτων, είπε.

Παράταση της καραντίνας

Τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μάχη κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες, έγινε σήμερα γνωστό από τη γαλλική προεδρία.

Το γραφείο του γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Γαλλία: 541 νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα – Αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα