«Βόμβα» Παπαδόπουλου: Αν μείνει πραξικοπηματικά ο Ολυμπιακός, δεν έχουμε θέση εμείς στο πρωτάθλημα

Χωρίς εκπρόσωπο του Ολυμπιακού, παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί πρόσκληση στην «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ (σ.σ. επειδή δεν έχει επικυρωθεί η τελική βαθμολογία), πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, αλλά η «βόμβα» ήρθε από τον Μάνο Παπαδόπουλο.

Την απουσία του πειραϊκού συλλόγου σχολίασε ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, δηλαδή ο πρόεδρος του, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα δεδομένα που αφορούν στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, τότε αυτόματα οι «πράσινοι» θ’ αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα. «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα, αν μείνει ο Ολυμπιακός με πραξικόπημα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Παπαδόπουλου, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Να θυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει και ένα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και ζητούν την ακύρωση της απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ,επειδή δεν «κατέβηκαν» στο πρώτο παιχνίδι των playoffs του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Στη συνεδρίαση, χωρίς δικαίωμα ψήφου αφού δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία στην Α2, παρέστησαν και οι εκπρόσωποι τόσο του Ιωνικού Νικαίας όσο και του Ηρακλή.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (4/6) αποφασίστηκε:

* Να συγκροτηθεί επιτροπή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και εκπροσώπους των ΚΑΕ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Χολαργού για διερευνητικές συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

* Να εναρμονιστούν πιλοτικά από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος με το νέο αθλητικό νόμο και να ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ πριν διαμορφωθεί το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν.

****

Την ίδια ώρα, προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατέθεσε η ΚΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή την τιμωρία της έδρας της για τα όσα διαδραματίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό των play offs της Α1 με τον Προμηθέα, που διεξήχθη στην Πάτρα την 1η Ιουνίου.

Η Ένωση είχε εκδώσει ανακοίνωση την προηγούμενη του αγώνα, με την οποία καλούσε τους οπαδούς της να μην μεταβούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, κάτι που χρησιμοποιεί ως βασικό επιχείρημα για να γλυτώσει την ποινή, εάν κι εφόσον, κληθεί να δώσει και 5ο αγώνα απέναντι στον Προμηθέα. Η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί την Πέμπτη (6/6).

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη (4/6) με αφορμή τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα που θα γίνει στην Πάτρα την Τετάρτη (5/6), η οποία αναφέρει:

«Απαγορεύεται η οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων – οπαδών της Κ.Α.Ε. ΑΕΚ για το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (Basket League), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΑΕ ΑΕΚ, την Τετάρτη 05/06/2019 και ώρα 21:00΄, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΕΑΕΑ/ΤΕΑΔ/295270/9976/414/266 (ΑΔΑ: 7ΖΗΤ4653Π4-ΨΧΣ) από 04/06/2019 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και αθλητισμού. Στο εθνικό οδικό δίκτυο περιοχής δικαιοδοσίας Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ , καθώς και στο αστικό δίκτυο της Πάτρας, σε ικανή απόσταση από το κλειστό γυμν/ριο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από Αστυνομικές δυνάμεις και σε περίπτωση που διαπιστώνεται οργανωμένη – ομαδική μετακίνηση φιλάθλων της ΚΑΕ ΑΕΚ, κατά παράβαση της παραπάνω μνημονευόμενης Απόφασης κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, της παρούσας Απόφασης και του άρθρου 41 Δ του Ν. 2725/1999, ως προσετέθη με άρθρο 7 του Ν. 4049/2012 , θα διενεργούνται σε βάρος των συμμετεχόντων, των διοργανωτών, των οδηγών και των ιδιοκτητών των λεωφορείων οι επιβαλλόμενες Αστυνομικές και Δικονομικές ενέργειες, προκειμένου επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

Ο ΕΣΑΚΕ εξέφρασε με ανακοίνωση τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Τζένου:

Φωτογραφίες: intime.gr

Διαβάστε περισσότερα