Βρετανία: Έδεσαν τον οδηγό φορτηγού και έκλεψαν προϊόντα Apple αξίας 5 εκατ. στερλινών

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 17/11, για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν φορτηγό στην κεντρική Αγγλία. Οι παραβάτες έκλεψαν προϊόντα της Apple αξίας 5 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 5,58 εκατ. ευρώ), αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό του φορτηγού και έναν φρουρό ασφαλείας.

Όπως φαίνεται, το σχέδιο των ληστών ήταν αρκετά οργανωμένο. Είχαν βάλει στόχο το συγκεκριμένο φορτηγό, καθώς βρισκόταν σε παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου M1 στο Νορθαμπτονσάιρ αργά το βράδυ της Δευτέρας. Έτσι έδεσαν τον οδηγό και έναν φρουρό, τους οποίους άφησαν στον τόπο της ληστείας, προτού πάνε το φορτηγό σε κοντινό βιομηχανικό χώρο.

Εκεί, μετέφεραν το ρυμουλκούμενο τμήμα του σε άλλο φορτηγό, με το οποίο συνέχισαν για περίπου 14,4 χιλιόμετρα ως την πόλη Λάτεργουορθ, όπου φόρτωσαν τις 48 παλέτες με τα προϊόντα της Apple σε ένα τρίτο όχημα.

Η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες από «οποιονδήποτε μπορεί να του προσφέρθηκαν προς πώληση προϊόντα της Apple υπό ασυνήθιστες συνθήκες ή γνωρίζει για κάποιον που να πωλεί τέτοια τεμάχια σε χαμηλές τιμές».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα