«Βουτιά» 13 βαθμών στον υδράργυρο – Μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα (video)

Αισθητή και με το… παραπάνω έγινε η πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης (03/11), με πολλές περιοχές να βλέπουν το… άσπρο χρώμα του χιονιού. Είναι χαρακτηριστικό πως η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στην Ελλάδα την Τετάρτη (04/12), έφθασε στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Λήμνο. Αντίθετα, σε αρκετές περιοχές της δυτικής χώρας, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, καταγράφηκε μικρή άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας. Την Τετάρτη (04/12) σημειώθηκαν πάντως, μεγάλες αποκλείσεις στις θερμοκρασίες ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Ελλάδα.

Την Πέμπτη (04/12), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Με πιθανότητα χιονοπτώσεως στα ορεινά, όπου θα το επιτρέπει αυτό και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αναμένονται επίσης τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Ουσιαστικά, αναμένεται βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη (05/12) με σποραδικές βροχοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14 (στα Δωδεκάνησα έως 16 με 17) και στην Κρήτη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στον Πατραϊκό Κόλπο έως 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα και… καλοκαίρι στη Νότια την Τετάρτη (04/12):

(πληφορορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo.gr, σελίδα Low pressure στο Facebook)

Πηγή: «Βουτιά» 13 βαθμών στον υδράργυρο – Μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα