Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία «βάζουν μπρος» για οικονομική συνεργασία που αλλάζει την εικόνα των Βαλκανίων

Σύμφωνα με πληροφορίες της βουγλαρικής κυβέρνησης, η πρώτη συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία της Βουλγαρίας με την Βόρεια Μακεδονία θα γίνει στις 6 και 7 Μαρτίου,  μετά τον διορισμό των μελών της βουλγαρικής αντιπροσωπείας στη διακυβερνητική επιτροπή.

Η συνάντηση θα γίνει στα Σκόπια και σ’ αυτή θα προεδρεύσουν ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ρόσεν Ζελιάσκοφ και ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται η κατασκευή ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών, καθώς και θέματα διμερούς οικονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της γεωργίας.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Βουλγαρίας, τόσο λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας των δύο χωρών όσο και λόγω των πλεονεκτημάτων της αγοράς των Σκοπίων για τις βουλγαρικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τα χαμηλά μεταφορικά κόστη, σύμφωνα στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Βουλγαρία κατατάσσεται στη λίστα των έξι μεγαλύτερων επενδυτών στη χώρα, ιδίως στους τομείς της μεταλλουργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, των ασφαλειών, της Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα