Βολιβία: Eμποδίζουν την πρόσβαση ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία – «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές»

Πρωτοφανή περιστατικά σημειώνονται στη Βολιβία, όπου σε τρεις περιοχές της χώρας, κάτοικοι μπλόκαραν τις εισόδους σε νοσοκομεία, που έχουν επιφορτιστεί να υποδέχονται ασθενείς οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, υπό τον φόβο ότι θα μολυνθούν και οι ίδιοι.

Την Τετάρτη, το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε ένα από τα τρία κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, μετέβη σε 7 νοσοκομεία της περιοχής Σάντα Κρους και κάθε φορά κάτοικοι εμπόδιζαν την 60χρονη ασθενή να εισέλθει, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υγειονομικές υποδομές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19.

Τελικά, την ασθενή δέχθηκε ένα κέντρο υγείας στη Σάντα Κρους (ανατολικά).

Ομάδες που επιτηρούν τις εισόδους

Ομάδες πολιτών έχουν συγκροτηθεί, επίσης, στις περιοχές Ορούρο (νοτιοανατολικά) και Κοτσαμπάμπα (κεντρικά) για να επιτηρούν τις εισόδους των νοσοκομείων.

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της δημόσιας υγείας και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό», δήλωσε σήμερα η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας Ζανίν Ανιές.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την κατάσταση στη Σάντα Κρους.

Από την πλευρά του, εντούτοις, ο επικεφαλής του τοπικού συνδικάτου ιατρικού προσωπικού Ρόμπερτ Ουρτάντο εκτιμά ότι οι «συνθήκες δεν πληρούνται για την υποδοχή τέτοιου είδους ασθενών».

Τα άλλα δύο κρούσματα έχουν τεθεί σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Η Βολιβία διέταξε χθες την αναστολή όλων των πτήσεων από ή προς την Ευρώπη, από αύριο Σάββατο, επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Πηγή: Βολιβία: Eμποδίζουν την πρόσβαση ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία – «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα