Βίντεο ντοκουμέντο με τη σαΐτα που σκότωσε τον εικονολήπτη στην Καλαμάτα – Επτά συλλήψεις

Με αίμα βάφτηκε ο παραδοσιακός σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα ανήμερα του Πάσχα, βυθίζοντας στο πένθος την πόλη με τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη, ο οποίος βιντεοσκοπούσε το έθιμο τη στιγμή που μια σαΐτα καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Ο λόγος για τον Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δυο παιδιών, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν μια σαΐτα έφυγε από τα χέρια ενός σαϊτομάχου και εκτοξεύθηκε προς το πλήθος, κόβοντας το νήμα της ζωής του άτυχου 53χρονου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά επτά ατόμων που συμμετείχαν στο έθιμο, ανάμεσά τους όλοι οι «σαϊτομάχοι», ο 62χρονος από τα χέρια του οποίου έφυγε η σαΐτα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Καλαμάτας, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση γινόταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για τους έξι «σαϊτομάχους» και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων και θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Τη στιγμή εκείνη επικράτησε πανικός, με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο να δηλώνουν σοκαρισμένοι και την εκδήλωση να ματαιώνεται.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 53χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες στην Καλαμάτα και είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην ιστοσελίδα messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα Palmos Messinia.

Μετά την τραγωδία που συγκλόνισε όχι μόνο την Καλαμάτα αλλά και όλη τη χώρα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσουνμ άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Μεταξύ του υλικού που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο 53χρονος για την ιστοσελίδα που εργαζόταν, καθώς σε αυτό φαίνεται η μοιραία σαΐτα που τον χτύπησε στο κεφάλι.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί -και συγκεκριμένα στο 18:50 – φαίνεται μία σαΐτα να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον εικονολήπτη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει στο έδαφος.

Το επίμαχο βίντεο:

Ντοκουμέντα από την τραγωδία:

Διαβάστε περισσότερα