«Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» – Άγνωστοι βανδάλισαν έργα της αντιφασιστικής έκθεση σκίτσων

Η Έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας», η οποία επέστρεψε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, έπεσε θύμα βανδαλισμού από αγνώστους. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, κατά τα εγκαίνια, άγνωστοι χάραξαν και ζωγράφισαν πάνω σε επτά έργα καλλιτεχνών και έφυγαν από τον χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, εκμεταλλευόμενοι των συνωστισμό. Τα έργα θα αντικατασταθούν και θα εκτίθενται κανονικά από τη Δευτέρα και μέχρι την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου.

Η καμπάνια αποτύπωσε και παρουσιάζει 100 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξει παράλληλα την συνάφεια με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Τελικός της σταθμός ήταν η δικαστική αίθουσα όπου σκιτσογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδίασαν τις απολογίες των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Τόσο οι επιθέσεις όσο και οι απολογίες έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος» και το οποίο μπορεί να προμηθευτεί το κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όλα τα έσοδα του λευκώματος διατίθενται για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

Ώρες Κοινού Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 22:00

Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

 

Σχεδιάζουν οι:
Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, Βάλια Καπάδαη, Λουίζα Καραγεωργίου, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Σταύρος Κιουτσούκης, Κώστας Κυριακάκης, Μιχάλης Κουντούρης, Άρης Λάμπος, Λέανδρος, Stephen Livanos, Πάνος Μαραγκός, Δημήτρης Μαστώρος, Γιώργος Μικάλεφ, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Δήμητρα Νικολαΐδη, No Budget Epics, Noir Captain, Αλεξία Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Πανάγος, Παναγιώτης Πανταζής, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Piotr, Kianoush Ramezani, Tjeerd Royaars, Soloup, Στέλλα Στεργίου, Maria Stoian, Tasmar, Σάββας «The Pack» Αμπατζίδης, Έφη Θεοδωροπούλου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Ξανθός Βενιζέλου, Λευτέρης Γιακουμάκης, Γεωργία Ζάχαρη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: “Κανονικοποίηση του Ρατσισμού και Δημοκρατική Κοινωνία: Θεσμικές Υποχρεώσεις και Δημόσια Σφαίρα”.
Ομιλητές:
Γιώργος Πλειός, Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Τσίρμπας, Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Τίνα Σταυρινάκη, Επισκέπτρια Λέκτορας Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CERD)

Ώρα διεξαγωγής: 18.30 – 21.00

Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»

*Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, ιδρυτής της HumanRights36

Πηγή: «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» – Άγνωστοι βανδάλισαν έργα της αντιφασιστικής έκθεση σκίτσωνaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα