Αύριο η νέα φορολοταρία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η νέα κλήρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Μέσα από τη φορολοταρία θα αναδειχθούν 1.000 τυχεροί που θα λάβουν από 1.000 ο καθένας. Oι φορολογούμενοι που κερδίζουν, λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Στη συνέχεια τα ποσά θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.

Οπως έχει διευκρινιστεί τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Ο αριθμός επίσης των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του. Αναλυτικότερα:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Στις κληρώσεις λαμβάνουν μόνο ενήλικοι που έχουν ΑΦΜ και υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ανακοινώσει τις φορολοταρίες που θα γίνουν μέχρι και τις συναλλαγές Νοεμβρίου και είναι ως εξής:

Κλήρωση Αυγούστου στις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Κλήρωση Σεπτεμβρίου στις 25 Οκτωβρίου 2018.

Κλήρωση Οκτωβρίου στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Κλήρωση Νοεμβρίου στις 24 Δεκεμβρίου 2018.

πηγή