«Αυτοψία»: Αποψινός καλεσμένος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντάει απόψε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στα πλαίσια της εκπομπής «Αυτοψία».

Ο ηθοποιός είδε ανθρώπους να ζουν υποσιτισμένοι και δίχως πόσιμο νερό, μπήκε σε σπίτια χωρίς στοιχειώδη υγιεινή, αντίκρισε παιδιά να διαμαρτύρονται διεκδικώντας την πρόσβασή τους στο σχολείο και την απαγόρευση των γάμων των ανηλίκων.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης περιγράφει στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» τις συγκλονιστικές εμπειρίες που βίωσε, καταγράφοντας τη δράση της ActionAid.

Το μοναδικό ταξίδι ξεκίνησε από την Γκάνα, συνεχίστηκε στο Νεπάλ και ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου συνάντησε ανθρώπους χτυπημένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι κατάφεραν να σταθούν ξανά στα πόδια τους με τη βοήθεια της ActionAid. Το πρώτο ντοκιμαντέρ του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει  τίτλο «Ένας κόσμος». Είναι μια ταινία χωρίς σενάριο, με αληθινούς πρωταγωνιστές ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλάει για τη ζωή και τη δουλειά του που αυτήν την περίοδο  μοιράζεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Λος Άντζελες. Θυμάται τα πρώτα του κάστινγκ και τους ρόλους που έπαιζε σε ηλικία μόλις 15 ετών και αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία που τον συνδέει με τον Γιώργο Λάνθιμο.

Διαβάστε περισσότερα