Αυτοί είναι οι δυο συλληφθέντες και ο καταζητούμενος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (video)

H ΕΛΑΣ το απόγευμα της Δευτέρας (11/11) έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών μελών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Ρούχα και βίντεο πρόδωσαν τον έναν τρομοκράτη. Δείτε πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των τρομοκρατών και τους συνέλαβαν. Ψάχνουν το μυστηριώδες πρόσωπο δίπλα στον καταζητούμενο αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο συλληφθέντων και ενός τρίτου που αναζητείται για την ίδια υπόθεση. Την ίδια ώρα, τον 46χρονο φερόμενο ηγέτη της οργάνωσης «Επαναστατική αυτοάμυνα», αναζητά σε Αθήνα και επαρχία η Αντιτρομοκρατική, με δεδομένο το γεγονός πως είναι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της τραγελαφικής ληστείας στο Χολαργό, που στάθηκε τελικά η αφορμή για την εξάρθρωση της ένοπλης οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν – μόλις δηλαδή συνελήφθησαν τα δύο φερόμενα ως μέλη της Οργάνωσης, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής – κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης – δήλωσε: «Ευτυχώς τους προλάβαμε. Τα όπλα που βρήκαμε στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σκοτώνουν. Ενα από αυτά είχε τραυματίσει αστυνομικούς. Εκείνο που τρομάζει είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν. Ευτυχώς, προλάβαμε».

1. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.

2. ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής.

3. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, πολλά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν για την Αντιτρομοκρατική όταν ολοκληρωθούν στα εργαστήρια οι έρευνες στα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν, τόσο στην γιάφκα του Χολαργού, όσο και στην πρώτη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Σκοπέλου στην Κυψέλη.

Ο ρόλος που είχε το μυστηριώδες πρόσωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες και με ρεπορτάζ του «newsit.gr» στην Αντιτρομοκρατική πραγματοποιούν έρευνες και για ένα δεύτερο μυστηριώδες πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργός του καταζητούμενου 46χρονου Αντιεξουσιαστή, στις ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» εναντίων των αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ. Τρικούπη το 2016 και το 2017, ευτυχώς χωρίς να σκοτώσουν κάποιον από τους ενστόλους.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο 41χρονος που συνελήφθη στο διαμέρισμα γιάφκα του Χολαργού, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν στην φυλακή, κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», δεν θα μπορούσε να είναι το δεύτερο άτομο στις δολοφονικές επιθέσεις της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Έτσι, με δεδομένη την απουσία του 41χρονου στις επιθέσεις της οργάνωσης, οι έμπειροι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής, ερευνούν ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους για την συμμετοχή και τέταρτου ατόμου στην συγκεκριμένη οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ κι έναν χρόνο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάσιμες υποψίες πως ο 46χρονος αντιεξουσιαστής, που καταζητείται είναι ο άνθρωπος που κρατούσε το καλάσνικοφ και στις δυο επιθέσεις στα ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη, όπως βέβαια και ο άνθρωπος που έριξε την χειροβομβίδα τον Δεκέμβριο του 2017 στην Γαλλική πρεσβεία επίσης με τραυματία αστυνομικό.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής όπως είχαν καταλήξει εδώ και καιρό στο πρόσωπο του 46χρονου καταζητούμενου ως του βασικού υπόπτου και ανθρώπου που κρατούσε το Καλάσνικοφ στις επίμαχες επιθέσεις, έτσι φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο πρόσωπο ως τον άμεσο συνεργό του 46χρονου σε αυτές τις επιθέσεις, πλην όμως ακόμα δεν έχουν στοιχεία στα χέρια τους που θα τους επιτρέψουν να τον παραπέμψουν στην Δικαιοσύνη.

Ταυτοποιήθηκε από βίντεο κοντά στο σπίτι του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν εύκολα τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη γιατί είχε τραυματιστεί και από το αίμα κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Στόχος για τους αστυνομικούς ήταν να καταφέρουν να βρουν τον συνεργό του. Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο Χατζηβασιλειάδης συναναστρέφεται αρκετά με τρομοκράτες που έχουν αποφυλακιστεί. Έτσι, άρχισαν να ψάχνουν αυτούς τους τρομοκράτες. Έφτασαν, λοιπόν, να ψάχνουν και τον Βαγγέλη Σταθόπουλο. Από βίντεο που βρήκαν πολύ κοντά στο σπίτι του, τον εντόπισαν να μπαίνει μέσα στο διαμέρισμά του, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, 50 λεπτά μετά τη ληστεία, φορώντας τα ίδια ρούχα με τη ληστεία που είχαν κάνει λίγα λεπτά νωρίτερα στον Χολαργό.

Μετέφερε τον τραυματία στο σπίτι – γιάφκα στο Χολαργό

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ακολούθησε πάντως, μια διαδρομή του τραυματισμένου Χατζηβασιλειάδη. Αμέσως, λοιπόν, ο Σταθόπουλος πήρε τον Χατζηβασιλειάδη και τον μετέφερε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Στη συνέχεια ο Σταθόπουλος πήγε στο σπίτι του και ενημερώνει τη σύζυγο του Χατζηβασιλειάδη. Οι δυο τους φεύγουν και πηγαίνουν μαζί με ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο στα βόρεια προάστια αφού προηγουμένως έχουν πάρει – όπως λένε οι ίδιοι – πληροφορίες από μία ιδιώτη γιατρό για το τι πρέπει να κάνουν για να περιθάλψουν το τραύμα από το Καλάσνικοφ.

Πηγαίνουν κοντά σε ένα νοσοκομείο, από το οποίο βγαίνει μία γυναίκα και τους δίνει μία τσάντα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή η τσάντα είχε μέσα γάζες. Αμέσως μετά φεύγουν από εκείνο το σημείο και πηγαίνουν στο Χαλάνδρι, όπου υπάρχει ένα φαρμακείο. Μπαίνουν μέσα σε αυτό (έχουν καταγραφεί και σε βίντεο) και παραλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα φάρμακα για να μπορέσουν να περιθάλψουν τον τραυματισμένο Χατζηβασιλειάδη.

Η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης

Η κεντρική γιάφκα της οργάνωσης βρίσκεται στην Κυψέλη και νοικιάστηκε πριν από πέντε χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης έχει το ίδιο επίθετο με τον τρομοκράτη. Μόνο που στη συγκεκριμένη γιάφκα εμφανιζόταν μόνο ο Χατζηβασιλειάδης εκεί, καθώς το πατρικό σπίτι του Σταθόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στο διαμέρισμα της Κυψέλης.

(πληροφορίες και από OPEN TV, ethnos.gr)

Πηγή: Αυτοί είναι οι δυο συλληφθέντες και ο καταζητούμενος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα