«Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», απαντά το ΥΠΟΙΚ στην αντιπολίτευση σχετικά με τα πρόστιμα

Με μια ανακοίνωση με αιχμές για τις τακτικές της αντιπολίτευσης απαντά το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με όσα ακούστηκαν για την τροπολογία για τα φορολογικά πρόστιμα, υπογραμμίζοντας πως η ρύθμιση αφορά όλους τους φορολογούμενους.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – η προσήλωσή της αυτή ήδη αποδίδει καρπούς. Την ίδια ώρα βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης, και των συμφερόντων που την στηρίζουν, να υπονομεύσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Μόνο ως φαιδρότητα μπορούμε να αντιληφθούμε το να μας κουνάνε το δάχτυλο, με ψευδή επιχειρήματα, εκείνοι που κατασπατάλησαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και τα μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

«Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών και αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στην προσαρμογή της νομοθεσίας στις αρχές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά και στην εναρμόνιση με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των διοικητικών δικαστηρίων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Όσοι θέλουν να ασκούν σωστή αντιπολίτευση οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

πηγή