Αρνητικός στον κορονοϊό ο σύζυγος της γυναίκας, που είναι το πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται σε ακόμα πιο πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί επτά κρούσματα και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εξετάστηκε και ο σύζυγος της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, που αποτέλεσε το 5ο κρούσμα στη χώρα μας, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου (29/02), επιβεβαιώθηκε το πέμπτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για γυναίκα, που δεν είχε ταξιδέψει, αλλά ήρθε σε επαφή με την 38χρονη, η οποία ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Σε τέσσερις από τις επτά περιπτώσεις, οι άνθρωποι νόσησαν από την ασθένεια COVID-19 στη Βόρεια Ιταλία, στην οποία ενδημεί ο ιός με εκατοντάδες κρούσματα και αρκετούς θανάτους, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας ήδη συμπτώματα, ή ανέπτυξαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι οι:

-Η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (1ο κρούσμα).

-Η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» και που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (3ο κρούσμα).

-Η 36χρονη γυναίκα από το Περιστέρι, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν» και η οποία είχε επίσης είχε βρεθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας (4ο κρούσμα).

-Ένας άνδρας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το τελευταίο κρούσμα που ανακοινώθηκε το βράδυ της Σαββάτου (29/02).

Αυτές είναι οι εγχώριες μεταδόσεις

Τα περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, όπως ονομάζεται η εγχώρια μετάδοση, εστιάζονται κυρίως στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που ιού, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Από την γυναίκα αυτή, η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, κόλλησε τη λοίμωξη COVID-19:

-το ανήλικο παιδί της, το οποίο νοσηλεύεται μαζί της σε κοινό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ.

-φίλη της, η οποία νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο. Πρόκειται για το 5ο διαπιστωμένο κρούσμα του ιού, το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Η δεύτερη ασθενής που μετέδωσε τη νόσο μετά την επιστροφή της από την Ιταλία είναι η 40χρονη γυναίκα από Μαρούσι, τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού. Όπως έγινε γνωστό μόλις χθες, ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε σε στενή επαφή μαζί της, ανέπτυξε συμπτώματα της νόσου και τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ και στην Κρήτη

Μπορεί μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα κορονοϊού να μην έχει επιβεβαιωθεί στην Κρήτη (σ.σ. πέντε αρνητικά κρούσματα σε Χανιά και Ηράκλειο), αλλά οι πολίτες αρχικά άδειασαν τα φαρμακεία από χειρουργικές μάσκες και πλέον έχουν πάρει… φόρα και στα σούπερ μάρκετ του νησιού. Όπως είχε γίνει τις τελευταίες ημέρες και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «cretapost», η κίνηση σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του νησιού έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση η οποία δεν οφείλεται μόνο στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (02/03). Οι πολίτες μαζί με τα σαρακοστιανά εδέσματα προμηθεύονται, μάλιστα, με ό,τι αντισηπτικό υπάρχει στα καταστήματα.

Πηγή: Αρνητικός στον κορονοϊό ο σύζυγος της γυναίκας, που είναι το πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα