Από πνιγμό ο θάνατος του βρέφους που εγκατέλειψε η μητέρα του σε παραλία της Πάτρας (video)

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του βρέφους που εγκατέλειψε η μητέρα του στην παραλία Αγυιά στην Πάτρα, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην 27χρονη μητέρα, που είχε οδηγηθεί νωρίτερα στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ζητήθηκε προθεσμία για να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί για την πράξη της.

Όπως μετέδωσε το thebest.gr, σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Γιάννη Αποστολόπουλο, ζητήθηκε η πραγματογνωμοσύνη «γιατί σε αυτό το στάδιο ο ισχυρισμός μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι η μητέρα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο φρουρούμενη, είπε στην απολογία της προανακριτικά «ότι άφησε το μωρό δίπλα στη θάλασσα θέλοντας να το βρει κάποιος ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του. Είναι σε κακή ψυχική κατάσταση».

Η νεαρή μητέρα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν την εγκυμοσύνη της. Πήγε μόνη και γέννησε με καισαρική και έπειτα από 24 ώρες πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στην θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν σαν χαμένη στην πόλη της Πάτρας, πριν εγκαταλείψει το μωρό στην παραλία.

«Η εντολέας μου είναι κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης» ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος, τονίζοντας ότι δεν έχει κατανοήσει ότι σκότωσε το παιδί της, ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση ενώ μίλησε για τεράστια διαταραχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Πηγή: Από πνιγμό ο θάνατος του βρέφους που εγκατέλειψε η μητέρα του σε παραλία της Πάτρας (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα