Αποστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Καμμένο – «Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας»

Τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εναλλακτική πρόταση του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με δήλωσή του στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα plan B παρά μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για το γεγονός πως ο έλληνας υπουργός δημοσιοποίησε λεπτομέρειες προσωπικών διπλωματικών συνομιλιών.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ που ρωτήθηκε από τον ΑΝΤ1, απάντησε: «Δεν ανακοινώνουμε δημόσια τις λεπτομέρειες των προσωπικών μας διπλωματικών συνομιλιών, αλλά η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό είναι σαφής: χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στις 30 Σεπτεμβρίου, στο οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αποδοχή της Συμφωνίας Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να αναλάβει τη νόμιμη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

Διαβάστε περισσότερα