Αποκαλύψεις Ερντογάν για τον θάνατο Κασόγκι: Έχουμε στοιχεία ότι ο φόνος ήταν προσχεδιασμένος

Σε αποκαλύψεις για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι προχωρά ο τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτική του ομάδας, η οποία στις βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ αποκάλυψε ότι το πτώμα του  δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε από την ομιλία του τούρκου Προέδρου.

«Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι»

«Δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Μία ομάδα εννέα ατόμων, στα οποία περιλαμβάνονται και στρατηγοί, ήλθε στην Τουρκία από τη Σαουδική Αραβία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος Πρόεδρος.

«Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι», πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και τη χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι  Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

«Όσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», το μήνυμα Ερντογάν

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα;. Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε στη συνεχεία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η δολοφονία του Κασόγκι είναι ειδεχθής, μία αποτρόπαια πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί. Ο θάνατος του Κασόγκι αποτελεί διεθνή υπόθεση, μία υπόθεση που η Τουρκία θα κυνηγήσει, είπε. Όσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα