Απίστευτο κι όμως… ιαπωνικό: Εικονική αποφοίτηση σε πανεπιστήμιο με χρήση ρομπότ (video)

Η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε στο πανεπιστήμιο BBT του Τόκιο να οργανώσει μια παραδοσιακή τελετή αποφοίτησης. Έτσι, υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριζόμενα ρομπότ για μία εικονική αποφοίτηση. Οι φοιτητές επικοινωνούσαν με την τελετή μέσω του Zoom, του γνωστού εργαλείου για τηλεδιασκέψεις, για να εμφανίσουν το πρόσωπό τους στις οθόνες.

Τα ρομπότ Newme -σχεδιασμένα από τον όμιλο ANA- φορούσαν την τυπική τήβεννο και πηλήκιο αποφοίτησης, και στη θέση του «προσώπου» έφεραν table,t επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους φοιτητές να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Η τελετή ήταν εν μέρει εικονική, εν μέρει στον πραγματικό κόσμο: Τέσσερις φοιτητές και κάποια μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου είχαν φυσική παρουσία. Με την ανάγνωση του ονόματος ενός φοιτητή που αποφοιτούσε, το ρομπότ-avatar κινείτο προς τον πρόεδρο του πανεπιστημίου Ομάε Κενίτσι και το πρόσωπο του εν λόγω φοιτητή εμφανιζόταν στο tablet, ώστε να αποκτηθεί η εμπειρία της αποφοίτησης. Τα ρομπότ-avatar τηλεχειρίζονταν οι τέσσερις φοιτητές που ήταν φυσικά παρόντες στην τελετή.

Διαβάστε περισσότερα