Απίστευτος Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτής ατομικής με νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ (video)

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν εκπληκτικός και έγραψε ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας, καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ μικτής ατομικής, κάνοντας ρεκόρ Ευρώπης. Κάνοντας έτσι και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.79), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.

Στην επική κούρσα του στον τελικό ήταν τελευταίος μετά από το 50αρι της πεταλούδας αλλά ήταν 3ος μετά από το ύπτιο και κέρδισε το χρυσό στο ελεύθερο.

Ο Βαζαίος μ’ αυτό το μετάλλιο ξεπερνά τον Γιάννη Δρυμωνάκο και γίνεται ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνα. Αυτό είναι το 10ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της στη διοργάνωση αλλά το πρώτο της χρυσό.

Ο Ανδρέας Βαζαίος από την άλλη έφτασε τα τέσσερα μετάλλια. Μετά από το χάλκινο του 2015 στα 100μ μικτή και τα ασημένια σε 200μ μικτή και 200μ πεταλούδα του 2017 κερδίζει και το χρυσό στη Γλασκόβη.

Φυσικά το ρεκόρ του είναι και πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι γεννημένος το 1994 στην Αθήνα, έχει δυο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και εκτός από τα μετάλλια στα Ευρωπαϊκά 25αρας έχει και ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό 50αρας το 2016 στα 200μ μικτή. Ο έλληνας αθλητής ετοιμάζεται έτσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο με τις καλύτερες προοπτικές.

Συγχαρητήριο μήνυμα Προέδρου Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ανδρέα Βαζαίο για την κατάκτηση του Χρυσού στα 200μ. μικτής Ατομικών Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη.

Ειδικότερα στο μήνυμά του ο Πρόεδρος αναφέρει:

«Η «χρυσή» Πανευρωπαϊκή σας διάκριση δικαιώνει την εμβληματική αθλητική πορεία σας και σας φέρνει, επαξίως, στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κολύμβησης. Θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνέχεια για την κατάκτηση και της Παγκόσμιας κορυφής».

Συγχαρητήρια Αυγενάκη και Μαυρωτά 

Τα συγχαρητήριά του στον Ανδρέα Βαζαίο έστειλε μέσω twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού. Στην ανάρτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Αντρέα Βαζαίο, στα 200μ. μικτής ατομικής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Γλασκώβη. Πολλά μπράβο και στον προπονητή, Αλέξανδρο Νικολόπουλο, για την 3η ταχύτερη κούρσα όλων των εποχών & το ευρωπαϊκό ρεκόρ από τον πρωταθλητή μας».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρει στη δική του ανάρτηση: «Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας για τον Ανδρέα Βαζαίο στα 200μ μικτή. Η νέα γενιά κολυμβητών μας βάζει ψηλά τον πήχη για το Τόκιο. Μπράβο Ανδρέα!».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Πηγή: Απίστευτος Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτής ατομικής με νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα