Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις τιμωρίες παικτών τους στην Ελλάδα – «Αχώνευτος γείτονας, πειράχτηκε από τον στρατιωτικό χαιρετισμό»

Αντιδράσεις «γεννήθηκαν» στην Τουρκία από την απόφαση του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο χάντμπολ να… ακυρώσουν συμβόλαια τούρκων παικτών, επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά σε αγώνα της εθνικής τους ομάδας. Μέχρι και ο Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε θέση, όταν έριξε νέα πυρά σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Σχετικά ρεπορτάζ υπήρχαν και στον Τύπο.

«Απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά», γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», ενώ παρόμοιο είναι και το σχόλιο και της εφημερίδας «Sabah». « «Αχώνευτος γείτονας. Πειράχτηκαν οι γείτονες από τον στρατιωτικό χαιρετισμό», αναφέρει.

«Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται από τους αθλητές μας που χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης. Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας», είπε ο τούρκος πρόεδρος. 

Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η τρίμηνη διακοπή του συμβολαίου από την ΑΕΚ του τούρκου αθλητή του χάντμπολ Γιουνούς Οζμουσούλ και η λύση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό του Ντουρμούς Αλι Τινκίρ.

Οι δυο παίκτες προχώρησαν στον γνωστό στρατιωτικό χαιρετισμό, ο οποίος φαίνεται πως καθιερώνεται από τους Τούρκους, έπειτα από την πολεμική επέμβαση της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία, δηλώνοντας την υποστήριξη στην επιχείρηση. Αυτό συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα Τουρκίας – Βελγίου στο Εσκίσχιρ για τα προκριματικά του EURO στο χάντμπολ.

Πηγή: Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις τιμωρίες παικτών τους στην Ελλάδα – «Αχώνευτος γείτονας, πειράχτηκε από τον στρατιωτικό χαιρετισμό»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα