Αντιδράσεις Πάιατ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρέσβης σχολίασε το γεγονός, αναδημοσιεύοντας στο Twitter άρθρα στα ελληνικά και στα αγγλικά που αφορούν τη μεταγωγή Κουφοντίνα, αλλά και επικριτικά σχόλια που είχε κάνει ο ίδιος στο παρελθόν, αντιδρώντας στις άδειες που είχαν δοθεί στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν.

Με τη σειρά του, τη μεταγωγή Κουφοντίνα καταδίκασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω δήλωσης της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.

«Αντιλαμβανόμαστε πως ο έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η Νάουερτ.

πηγή