Ανοιχτή η εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ – «Υπάρχει χρόνος για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων», τονίζει αξιωματούχος

Την αξιολόγηση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας περιμένουν οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης έτσι ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση του ενός περίπου δισεκατομμυρίου στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Οι  διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών «συνεχίζονται» από τη στιγμή που παραμένουν «ανοιχτά» κάποια σημεία που αφορούν κυρίως τα επιχειρηματικά δάνεια, είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Εναπόκειται στους θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», πρόσθεσε ο ίδιος ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης.

Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, τόνισε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο με τον αξιωματούχο να τονίζει πως αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα