«Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών – Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Από αύριο 16 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι φοιτητές να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση για μετεγγραφές, καθώς «ανοίγει» η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία μετεγγραφών θα διαρκέσει από αύριο έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή θα γίνονται δεκτές εντός της προθεσμίας:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου)για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πηγή: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών – Πώς γίνονται οι αιτήσειςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα