Αναχώρησαν με λεωφορεία οι περισσότεροι πρόσφυγες από τον καταυλισμό στα Διαβατά (video)

  • Οι πρόσφυγες με λεωφορεία προωθούνται σε διάφορους προορισμούς
  • Μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, είχαν αναχωρήσει 874 άτομα, τα οποία μεταφέρονταν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές όπου φιλοξενούνταν

Με λεωφορεία για  διάφορους προορισμούς αναχωρούσαν όλη τη νύχτα πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειπαν τον άτυπο καταυλισμό δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών που είχε στηθεί από την περασμένη Πέμπτη μετά από ένα ψευδές κάλεσμα, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, είχαν αναχωρήσει 874 άτομα, τα οποία μεταφέρονταν με ναυλωμένα λεωφορεία στις δομές όπου φιλοξενούνταν, ενώ στον καταυλισμό έχουν μείνει πλέον ελάχιστες σκηνές με περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το προσωπικό της δομής φιλοξενίας στα Διαβατά και η Αστυνομία, επιδόθηκαν σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, ώστε να καταφέρουν την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των προσφύγων, προκειμένου να σταματήσει να υφίσταται ο άτυπος καταυλισμός που δημιουργήθηκε από άτομα που πίστεψαν τα fake news που κυκλοφόρησαν, περί ανοίγματος των συνόρων προς Βόρεια Μακεδονία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

O περιφερειακός συντονιστής για το προσφυγικό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε πως έως τη Δευτέρα, ο άτυπος καταυλισμός δεν θα υπάρχει. .

Διαβάστε περισσότερα