Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζέμπερη – «Με πλήρωσαν να σκοτώσω τη Δώρα» (video)

  • Με σημείωμα 40 σελίδων, ο καθ’ομολογίαν δράστης περιγράφει λεπτομερώς πως δύο άτομα, ως ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι τον πλήρωσαν για να σκοτώσει την 32χρονη Δώρα, χωρίς να τους κατονομάζει
  • Δύο εβδομάδες είχε γίνει η «σκιά» της άτυχης κοπέλας – Την παρακολουθούσε παντού – Ήξερε έως και τη μάρκα τσιγάρων που κάπνιζε
  • Ο δράστης λέει πως ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση, λόγω της ιδιότητάς της, όπως είπε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης Δώρας, Α. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
  • «Επειδή δούλευε στην εφορία είχε πάρα πολλά στοιχεία για συγκεκριμένους ανθρώπους. Στην τσάντα βρέθηκαν “στικάκια” με ονόματα και άλλα στοιχεία ενώ αναφέρει για ομόλογα ξένων κρατών», προσθέτει ο 58χρονος

Δραματικές εξελίξεις πυροδοτεί λεπτομερέστατη συμπληρωματική κατάθεση του δολοφόνου της άτυχης Δώρας Ζέμπερη.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Τη σκότωσε για πέντε ευρώ (εικόνα)

Ο 58χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος, από τις φυλακές Δομοκού που κρατείται, στις 22 Δεκεμβρίου έστειλε σημείωμα στον 18ο ανακριτή. Μέσα σε 40 σελίδες αποκαλύπτει δεν δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη με σκοπό τη ληστεία. Όπως, υποστηρίζει το έκανε γιατί “κάποιοι τον έβαλαν να το κάνει” έναντι αδράς αμοιβής.

Δείτε επίσης: Ολόκληρη η ομολογία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη – «Δώσε μου την τσάντα τώρα»

Δείτε επίσης: Τα «γυρνάει» ο 58χρονος δολοφόνος της Ζέμπερη: Η Δώρα έπεσε στο μαχαίρι μου

Στο σημείωμά του μιλά για δύο άνδρες, τους οποίους περιγράφει αλλά δεν κατονομάζει, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του μέσα στις φυλακές. Ωστόσο, υποστηρίζει πως μπορεί να τους κατονομάσει εάν αυτό καταστεί απαραίτητο. Εξηγεί πως του είπαν να σκοτώσει τη Δώρα για 30.000 ευρώ και έλαβε προκαταβολή 2.000, αντί για 4.000 που είχε συμφωνηθεί.

Δείτε επίσης: Προφυλακίστηκε ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας – «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Μάλιστα, του έδωσαν και φωτογραφίες για να καταφέρει να την εντοπίσει. Για αρκετό καιρό είχε γίνει η “σκιά” της. Την παρακολουθούσε για πολλές ημέρες στο σπίτι, στη δουλειά και στο νεκροταφείο όπου στις 18 Οκτωβρίου έκοψε το νήμα της ζωής της με 14 μαχαιριές.

Δείτε επίσης: Ξεσπά η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη: Η δολοφονία της κόρης μου ήταν προμελετημένη (video)

Ο 58χρονος διατείνεται ότι είχε συναντήσει τα δύο μυστηριώδη άτομα παραπάνω από μία φορά έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Έκανε “δουλειές” και ως αντάλλαγμα του δίνονταν ναρκωτικά. Στο σημείωμα, ο πρώτος άνδρας κατονομάζεται ως “αφεντικό” ενώ ο δεύτερος αναφέρεται με το μικρό του όνομα.

Σημειώνεται πως στο πολυσέλιδο έγγραφο ο 58χρονος είναι εξαιρετικά αναλυτικός καθώς περιγράφει λεπτομερώς τις κινήσεις του έως την… μάρκα των τσιγάρων που κάπνιζε η άτυχη κοπέλα.

Δείτε επίσης: Σπαρακτική ανάρτηση της αδερφής της Δώρας: Σε περιμένω να γυρίσεις σπίτι μας (εικόνα)

Το κίνητρο

Ο δράστης λέει πως ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση, λόγω της ιδιότητάς της, όπως είπε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης Δώρας, Α. Λύτρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. “Επειδή δούλευε στην εφορία είχε πάρα πολλά στοιχεία για συγκεκριμένους ανθρώπους. Στην τσάντα βρέθηκαν “στικάκια” με ονόματα και άλλα στοιχεία ενώ αναφέρει για ομόλογα ξένων κρατών”, τόνισε ο δικηγόρος.Δείτε επίσης: Ξυλοκόπησαν ξανά τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη: «Να πεθάνεις φονιά» (εικόνες – video)

Δείτε επίσης: Κυνηγητό στα δικαστήρια για τον δολοφόνο της Δώρας (εικόνες – video)

Δείτε επίσης: Η μάνα της Δώρας Ζέμπερη «καρφώνει» με στυλό τον δολοφόνο της κόρης της (εικόνα)

πηγή