Ανασκευάζει ο Μπαλτάκος: Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς

Αλλάζει τα όσα είπε το πρωί ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ο οποίος ανέφερε πως η ομάδα του εντόπισε τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και μάλιστα προτού νυχτώσει, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον αρχηγό τους.

«Μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποίηθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους. Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Θέμα 104,6» ο επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος.

«Ο κ. υπουργός έχει δίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς», επισήμανε ο κ. Μπαλτάκος, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το «Πρώτο Θέμα» και πρόσθεσε: «Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι».

Ο Δ. Μπαλτάκος, αξιωματικός της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής 40 ανδρών, είχε προηγουμένως μιλήσει και στον ΣΚΑΙ όπου και εκεί είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι του τρόμου στο Μάτι, όπως σημειώνεται, και στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση, αφού οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

πηγή