Αναγεννησιακές φιγούρες σε… φανταστικό πάρτι σε πισίνα (εικόνες)

Ο ισραηλινός καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας, Μπεν Γκόλντστιν (Ben Goldstein) είναι γοητευμένος από τα έργα του ιταλού μηχανικού, Πιερλουίτζι Νέρβι (Pierluigi Nervi).

Έτσι, αποφάσισε να γεμίσει με νερό το στάδιο που κατασκεύασε ο δεύτερος στη Φλωρεντία, να το μεταπλάσει σε μια τεράστια πισίνα. Και προσκάλεσε γυναικείες φιγούρες από πίνακες τη Αναγέννησης στο πάρτι που έδωσε στην «πισίνα» της φαντασίας του.

Ο Μπεν Γκόλντστιν έχει θητεύσει στο Studio Daniel Libeskind, το στούντιο του καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα, Ντάνιελ Λίμπεσκιντ, που υπογράφει το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, καθώς και στο βερολινέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο, Jo Klein Architekten.

Με αφορμή το φανταστικό πάρτι που έδωσε στο στάδιο-«πισίνα» της Φλωρεντίας, ο Μπεν Γκόλντστιν λέει ότι «μερικές φορές, στη φαντασία μου, γεμίζω με καθαρό νερό τα πελώρια στάδια, τα υπόστεγα και τις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων του Νέρβι, και χρησιμοποιώ όλα αυτά λες και είναι η πισίνα μου. Θα μπορούσα να κολυμπώ εκεί για ώρες, κοιτώντας με θαυμασμό το ταβάνι από ενισχυμένο σκυρόδεμα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: designboom.com

Διαβάστε περισσότερα