Ακυρώνεται το φετινό Release Athens: Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του μουσικού φεστιβάλ

Μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, ακυρώνεται το φετινό Release Athens.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Το Release Athens θα διεξαγόταν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με μεγάλα ονόματα όπως οι Pet Shop Boys, Massive Attack, Bauhaus, Judas Priest, Martin Garrix και πολλοί ακόμα να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Οι υπεύθυνοι του μουσικού φεστιβάλ ανακοίνωσαν, ωστόσο, την ακύρωσή της φετινής διοργάνωσης:

«Αγαπητοί φίλοι του Release Athens,

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 28/4, και τις διευκρινίσεις των αρμόδιων διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών, κάθε ελπίδα μας για την πραγματοποίηση του Release Athens 2020, έστω και μερικώς, έχει χαθεί. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά, επί έναν ολόκληρο χρόνο, και προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες είχαμε μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση παγκοσμίων διαστάσεων. Τόσο εμείς όσο και όλοι οι καλλιτέχνες, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Όμως, η ασφάλεια όλων μας –συντελεστών, κοινού, εργαζομένων, συνεργατών– ήταν, είναι και θα παραμείνει η απόλυτη προτεραιότητά μας, πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο.

Πλέον, περνάμε άμεσα στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Επιθυμία όλων των καλλιτεχνών που θα έπαιρναν μέρος στο φεστιβάλ φέτος, καθώς και δική μας, είναι να συμμετάσχουν στο Release Athens 2021 συγκροτώντας, με την προσθήκη πολλών ακόμα, ένα πραγματικά σπουδαίο line-up που θα ενθουσιάσει κάθε μουσικόφιλο.

Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο ώστε να επανασχεδιάσουμε τις εμφανίσεις τόσο πολλών ονομάτων, πάντα σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους ανά τον κόσμο, αλλά θα το καταφέρουμε, υποσχόμενοι πως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει στο έπακρο. Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες διευκρινίσεις. Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς και αισιόδοξοι, εσείς και οι αγαπημένοι σας».

Πηγή: Ακυρώνεται το φετινό Release Athens: Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του μουσικού φεστιβάλaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα