Ακέφαλη η Folli Follie: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Folli Follie, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι σχεδιάζει νέες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Αβραάμ Γούναρης, υπέβαλε την Κυριακή (09/02) την παραίτησή του. Υπενθυμίζεται πως, πριν από λίγες μέρες, είχε παραιτηθεί και ο Νίκος Κανελλόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για τη διοίκηση της Folli-Follie θα προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή τα ευρήματα που τέθηκαν υπόψη της την Παρασκευή (07/02). Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως για την ίδια υπόθεση «ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις».

Καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις. Η ΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας».

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ετοιμάζεται να απαντήσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στη δρομολογούμενη νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία προσπαθεί η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου μετόχων, που βαρύνονται με κατηγορίες, όπως αυτές που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της Folli Follie.

Πηγή: Ακέφαλη η Folli Follie: Παραιτήθηκε ο πρόεδροςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα