Ακάρ: Περιμένουμε τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας

Νέα συνάντηση αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας σε μια προσπάθεια περαιτέρω αποκλιμάκωσης της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μ’ αυτές και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται σ’ αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Hurriyet’.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε από τον Ακάρ στο περιθώριο της επίσκεψής του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για επιθεώρηση.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η χώρα του ενημέρωσε τους έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη για διάλογο

Την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο διάλογος με την Τουρκία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, αλλά μακριά από τετελεσμένα και απειλές, υπογράμμισε αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία. Για διάλογο, όμως, όχι υπό το κράτος απειλών, όχι υπό το κράτος προσβολών, όχι υπό το κράτος απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων», τόνισε χαρακτηριστικά ο έλληνας ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα