Αισιοδοξία Στουρνάρα για την ελληνική οικονομία: Άνω του 2% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2018

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης που «ενδεχομένως θα υπερβεί το 2%».

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπογράμμισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την βελτίωση της αξιοπιστίας της χώρας προκειμένου να κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές κατά τρόπο διατηρήσιμο μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου τον Αύγουστο.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστούν οι όροι της εποπτείας την οποία θα υφίσταται η χώρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και το κατά πόσο θα υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης.

Υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρχει προλητπική γραμμή για τη χώρα καθώς όπως είπε μία τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε στην ομαλή χρηματοδότηση των τραπεζών από τις αγορές με δεδομένη την χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές συνθήκες επιδεινωθούν. Αναφορικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αρθούν πλήρως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον προσεχή Αύγουστο.

πηγή