Αισιοδοξία Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία – «Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό συνεχίζεται»

Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η «γνώμη» της Κομισιόν για τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά την παρουσίαση των φθινοπωρινών προβλέψεων της Κομισιόν για την πορεία της Ευρωζώνης.

Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος δήλωσε στη συνέχεια ότι «η Ελλάδα έχει περατώσει τα προγράμματα, ότι έχει γυρίσει σελίδα και ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με υπόθεση εργασίας ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν θα υπάρξουν μεταβολές των οικονομικών πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί».

Το δημοσιονομικό πλεόνασμα αναμένεται ότι θα είναι σημαντικότερο από αυτό που αναμενόταν και, συνεπώς, υπάρχουν διαβουλεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με γνώμονα την τόνωση της ανάπτυξης, ανέφερε επίσης ο επίτροπος, ο οποίος εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος και ως προς τις προοπτικές μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, από τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο Μοσκοβισί απέφυγε να απαντήσει επί τούτου, αρκούμενος στο να δηλώσει ότι «εργαζόμαστε στη βάση ότι δεν θα αλλάξει η πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα