ΑΕΚ: Η ανανέωση των όρκων «γάμου», το δείπνο στη Γλυφάδα και η επιβεβαίωση από τον Καρέρα (video)

Ο Μάσιμο Καρέρα επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τρίτης (10/03) τη συμφωνία με την ΑΕΚ για την κοινή πορεία τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο. «Συνεχίζουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με την Ένωση», είπε ο ιταλός τεχνικός. Πώς ήρθε η… επιβεβαίωση από τον προπονητή της Ένωσης. Το δείπνο που προηγήθηκε στη Γλυφάδα και οι όροι που μπήκαν. Πώς ενημερώθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και συναίνεσε στη νέα συμφωνία.   

Η ΑΕΚ είναι, λοιπόν, απόλυτα ικανοποιημένη από τους πρώτους μήνες δουλειάς του Μάσιμο Καρέρα στην ομάδα, ο ιταλός τεχνικός αισθάνεται πως η ελληνική ομάδα καλύπτει τα θέλω του και τις φιλοδοξίες και κάπως έτσι οι δύο πλευρές πήραν από κοινού την απόφαση να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και τη νέα αγωνιστική σεζόν, με την προοπτική και την ελπίδα να είναι μαζί όταν η Ένωση θα μπει στο νέο ποδοσφαιρικό της σπίτι, την «Αγι;a Σοφιά».

Στο πλαίσιο αυτό ταξίδεψε στη χώρα μας ο μάνατζερ του έμπειρου ιταλού τεχνικού και είχε συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας (09/03) με τον τεχνικό διευθυντή των «κιτρινόμαυρων» Ίλια Ίβιτς, με το ραντεβού να έχει αίσια κατάληξη και τον Καρέρα να επιβεβαιώνει το απόγευμα της Τρίτης (09/03) την επίτευξη συμφωνίας.

«Οι μάνατζέρ μου είχαν συνάντηση με την διοίκηση της ΑΕΚ και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η πρόθεσή μας είναι να σεβαστούμε και να συνεχίσουμε το υπάρχον συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Εγώ αυτή τη στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι τα επόμενα παιχνίδια. Να τα πάμε καλά στα παιχνίδια που απομένουν και να φτάσουμε πιο ψηλά την ΑΕΚ.

Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Να εκπληρώσουμε τους στόχους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ένωσης μιλώντας στην κάμερα του ΑΕΚ TV.

Εκτός από τη συμφωνία, ο ιταλός προπονητής επιβεβαίωσε την «κλειδωμένη» συμφωνία έπειτα από το δείπνο που είχαν στην Γλυφάδα, ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης», Ίλια Ίβιτς με τον Ιταλό κόουτς και τους εκπροσώπους του, Αντρέα Ντ΄Αμίκο και Ανδρέα Δημητρίου. Τότε επήλθε η συμφωνία.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που διέρρευσε από κύκλους της ΑΕΚ αμέσως μετά την δήλωση του Καρέρα, αφορά το περιβόητο πέναλτι η αλλιώς την ρήτρα που επέτρεπε στους «κιτρινόμαυρους» ή στον 55χρονο κόουτς έναντι συγκεκριμένου ποσού (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν αυτό κυμαινόταν μεταξύ 100-150.000 ευρώ) να χωρίσουν τους δρόμους τους το προσεχές καλοκαίρι.

Από την ΑΕΚ ξεκαθάρισαν πως δεν υπήρχε καμία ρήτρα για την λύση του συμβολαίου και κανένα ποσό στο συμβόλαιο του προπονητή μέχρι το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα «μιλούσα» για ένα καθαρά συμβολικό ποσό σχετικά με το περιβόητο πέναλτι, ή αλλιώς το ανοιχτό παραθυράκι για το καλοκαιρινό διαζύγιο Καρέρα – ΑΕΚ.

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇ ÔÇÓ ÁÅÊ ÌÁÓÉÌÏ ÊÁÑÅÑÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απουσίαζε απ΄το δείπνο, αλλά φέρεται να βρισκόταν σε on line σύνδεση με τον τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης». Κι αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα που έπεσαν στο τραπέζι, χωρίς καμία απολύτως χρονοτριβή άναψε το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της συμφωνίας που θα κρατήσει τον ιταλό τεχνικό στον πάγκο της ΑΕΚ (και) την επόμενη σεζόν.

Κάτι που αποτελούσε μεγάλη επιθυμία του διοικητικού ηγέτη των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του Καρέρα τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Μπορεί η συμφωνία που έκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβριο να΄ταν διάρκειας 1,5 χρόνου, αλλά υπήρχε ο καλοκαιρινός… αστερίσκος, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο πλευρές θα συζητούσαν εκ νέου μετά το τέλος της φετινής σεζόν την προοπτική να πάνε μαζί και την σεζόν 2020-21 έχοντας ένα μικρό πέναλτι σε περίπτωση που είτε ο Καρέρα είτε η ΑΕΚ ήθελαν να μην συνεχίζουν μαζί.

Στην ΑΕΚ καταφέρνουν να «δέσουν» τον Καρέρα στα Σπάτα νωρίτερα απ’ τη λήξη της φετινής χρονιάς κι αυτό συνιστά μια μεγάλη επιτυχία του κλαμπ, κρίνοντας απ΄την σπουδαία δουλειά και τα θετικά αποτελέσματα του κόουτς τους τρεις μήνες της θητείας του στα Σπάτα.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: ΑΕΚ: Η ανανέωση των όρκων «γάμου», το δείπνο στη Γλυφάδα και η επιβεβαίωση από τον Καρέρα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα