Αγόρασε μία τσαγιέρα 15 λίρες και έβγαλε… μισό εκατομμύριο (εικόνες)

Δαπάνησε μόλις 15 λίρες για να αγοράσει μία τσαγιέρα. Πλέον, μπορεί να πανηγυρίσει πως κέρδισε το “λαχείο” αφού πουλήθηκε για 575.000 λίρες.

Συγκεκριμένα, αποδείχτηκε πως η τσαγιέρα που αγόρασε ήταν από τα πρώτα πορσελάνινα κομμάτια που κατασκευάστηκαν στην Αμερική πριν από 250 χρόνια. Την είχε δημιουργήσει ένας Βρετανού, του Τζον Μπάρτλαμ. Ο συγκεκριμένος αγγειοπλάστης είχε περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να δείξει την τέχνη στους Αμερικανούς.

 

Ωστόσο, συλλέκτης αντικειμένων αγόρασε πέρυσι την εν λόγω τσαγιέρα για το ευτελές ποσό των 15 λιρών. “Ευτελές” διότι λίγο αργότερα πήγε στην ειδήμονα Κλερ Ντάρχαμ του οίκου δημοπρασιών Woolley and Wallis στο Σαλισμπέρι όπου ενημερώθηκε πως θα μπορούσε να αγγίξει τις 50.000 λίρες σε δημοπρασία.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον γιγαντώθηκε και τελικά πουλήθηκε για 460.000. Μάλιστα, με όλες τις χρεώσεις, η τιμή έφτασε στις 575.000 λίρες.

Σημειώνεται πως ο αγοραστής είναι έμπορος για λογαριασμό του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης όπου και θα μεταφερθεί.

Πηγή: Mirror

Φωτογραφίες: Woolley and Wallis / SWNS.com

πηγή