ΑΑΔΕ: Δημοσιοποιείται λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

  • Μέσα στον Ιούνιο θα δημοσιοποιηθεί η λίστα
  • Θα περιλαμβάνονται ονόματα φυσικών αλλά και νομικών προσώπων
  • Έως τις 20 Ιουνίου οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου θα πάρουν e-mail, που θα τους προειδοποιεί

Αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο από την ΑΑΔΕ, λίστα με τα ονόματα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για χρέη που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Βάσει νόμου, η ΑΑΔΕ υποχρεούται μια φορά το χρόνο να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Πρόκειται για ένα μέσο πίεσης προς όσους χρωστούν να ρυθμίσουν ή ακόμη και να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Στη λίστα που θα δημοσιοποιηθεί θα περιλαμβάνονται ονόματα φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, που έχουν πτωχεύσει και εμφανίζονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά.

Η ίδια λίστα θα περιλαμβάνει και ονόματα οφειλετών που χρωστούν λιγότερα στο Δημόσιο και πιέζονται για να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή της ρύθμισης έως 120 δόσεις.

Έως τις 20 Ιουνίου, λοιπόν, οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου θα πάρουν e-mail, το οποίο θα τους προειδοποιεί πως αν δεν εξοφλήσουν ή δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους, τότε τα στοιχεία τους θα δημοσιοποιηθούν.

(πληροφορίες από tovima.gr)

Διαβάστε περισσότερα