Ήταν πρωταθλητής του Kickboxing και ο Πούτιν τον αντάμειψε με μια… επαρχία

Ο 38χρονο Μπατού Χάσικοφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητή του Kickboxing  διορίστηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου από τον Βλαντίμιρ Πούτιν κυβερνήτςη της Δημοκρατίας της Καλμίκια, στην οποία ζει ο μοναδικός βουδιστικός λαός της Ευρώπης.

Η Δημοκρατία της Καλμίκια ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του πρωταθλητή και που είναι υποκείμενο κράτος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η πρωτεύσουσαν της είναι η πόλη Ελίστα. Μην φανταστείτε κάποια εύφορη κοιλάδα, αντίθετα τα εδάφη της είναι ως επί το πλείστος αραιοκατοικημένες στέπες.

Ο νεοδιορισθείς κυβερνήτης, πέρα από την εντυπωσιακή του καριέρα στον αθλητισμό (επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο kickboxing, έχει αρκετές διακρίσεις σε άλλες πολεμικές τέχνες, μεταξύ των οποίων το σάμπο και την πάλη), είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Τον Μάρτιο του 2008 εξελέγη βουλευτής στη Καλμίκια και το 2012 έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) εκπροσωπώντας σ’ αυτό τη Δημοκρατία της Καλμίκια, ενώ το 2017 ο αθλητής, με διεθνείς διακρίσεις, έγινε σύμβουλός του προέδρου του οργανισμού της Ρωσικής Νεολαίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα