«Έφυγε» ο θρυλικός κομισάριος του NBA Ντέιβιντ Στερν (video)

Πένθος στον χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού, καθώς ο πρώην κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.

Ο Στερν, που υπήρξε ο μακροβιότερος κομισάριος της Λίγκας και τον διαδέχθηκε ο Άνταμ Σίλβερ την 1η Φεβρουαρίου 2014, ήταν σε σοβαρή κατάσταση ύστερα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση στις 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, μετά από ξαφνική αιμορραγία στον εγκέφαλο. Είδηση που είχε συγκλονίσει όλον τον κόσμο.

«Κάθε μέλος της οικογένειας του NBA είναι ο δικαιούχος του οράματος, της γενναιοδωρίας και της έμπνευσης του Ντέιβιντ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σίλβερ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Στερν για 22 χρόνια και συνέχισε: «Λόγω του Ντέιβιντ, το ΝΒΑ είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο προϊόν».

Στη διάρκεια της μακράς θητείας του Στερν, που περιλαμβάνει και την επέκταση στον Καναδά το 1995, υπήρξε αύξηση κατά 30 φορές των εσόδων, τεράστια αύξηση της τηλεθέασης και δημιουργία της εθνικής ομοσπονδίας μπάσκετ Γυναικών.

Ο εκλιπών διαδραμάτισε ρόλο, επίσης, σε πολλές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένης πολιτικής για τα ναρκωτικά, σύστημα μισθολογικής κάλυψης και κώδικα ένδυσης.

«Χωρίς τον Ντέιβιντ Στερν, το NBA δεν θα είναι αυτό που είναι σήμερα», δήλωσε ο πρώην σούπερ σταρ του Σικάγο Μπουλς και νυν ιδιοκτήτης των Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν και συμπλήρωσε: «Αυτός καθοδήγησε το πρωτάθλημα και το έκανε ένα διεθνές φαινόμενο».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, από την πλευρά του, επαίνεσε τον Στερν για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αλλάξει τη ζωή τόσων νέων ενηλίκων και να κάνει το παιχνίδι παγκόσμιο.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του εκλιπόντα θεωρείται η εξέλιξη του πρωταθλήματος σε μια παγκόσμια τηλεοπτική δύναμη. Υπό την ηγεσία του διεξήχθη το 1990 το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ που διοργάνωσε αγώνα εκτός της Βόρειας Αμερικής, όταν οι Φοίνιξ Σανς έπαιξαν με τους Γιούτα Τζαζ στην Ιαπωνία.

Πηγή: «Έφυγε» ο θρυλικός κομισάριος του NBA Ντέιβιντ Στερν (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα