«Έφυγε» η τραγουδίστρια Μαρί Λαφορέ (video)

Η Μαρί Λαφορέ άφησε την τελευταία της πνοή… Η τραγουδίστρια και ηθοποιός πέθανε στην πόλη Ζενολιέ της δυτικής Ελβετίας σε ηλικία 80 ετών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (03/11) η οικογένειά της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Μαρί Λαφορέ πέθανε χθες, Σάββατο (02/11). Μόλις μου το είπε η κόρη της», είπε σε δημοσιογράφο του «AFP» η Ντομινίκ Ντεγκάλ, εκπρόσωπος Τύπου της σκηνοθέτριας Λίζα Αζουέλος, κόρης της Λαφορέ.

Τα αίτια του θανάτου της ερμηνεύτριας των μεγάλων μουσικών επιτυχιών «Vendanges de l’amour» και «Viens, viens» δεν έχουν διευκρινιστεί. Η Μαρί Λαφορέ είχε γυρίσει ταινίες με τους σκηνοθέτες Ζορζ Λοτνέρ, Ανρί Βερνέιγ, Πιέρ Γκρανιέ-Ντεφέρ, Μισέλ Ντεβίλ, Ζαν – Πιέρ Μοκί.

Το 1963, κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος 45 στροφών: Το τραγούδι «Les vendanges de l’amour» συνέθεσε ο Ντανιέλ Ζεράρ. Θα ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες: «Ivan, Boris et moi», «Il a neige sur Yesterday» (τραγούδι – φόρος τιμής στους Μπιτλς), «Viens sur la montagne», «Marie douceur, Marie colere», «Que calor la vida».

Σημειώνεται ότι η Μαρί Λαφορέ γεννήθηκε στη Ζιρόντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας στις 5 Οκτωβρίου του 1939. Το 1978 μετακόμισε στη Γενεύη και απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα.

Πηγή: «Έφυγε» η τραγουδίστρια Μαρί Λαφορέ (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα