Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκιτσογράφος και κομίστας, Mordillo

Έφυγε από τη ζωή ο Mordillo, o Αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας που αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα χρωματιστά του σκίτσα και τις απεικονίσεις ζώων, με διασημότερη αυτή της καμηλοπάρδαλης.

Ο Guillermo Mordillo, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, πέθανε σε ηλικία 86 ετών στη Μαγιόρκα, μετέδωσε η El Pais, ενώ σημειώνεται πως ήταν δραστήριος μέχρι και την τελευταία μέρα του.

Οι φιγούρες του Mordillo έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Εκείνη την περίοδο ήταν ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον κόσμο, ενώ ακόμη και σήμερα τα νοσταλγικά σχέδιά του, είναι αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά από χιλιάδες ανθρώπους. Από μικρός λάτρευε το σχέδιο και το ποδόσφαιρο και τελικά μετά από μακρά πορεία αναζητήσεων επαγγελματικής ευκαιρίας, εισήλθε στον κόσμο των εφημερίδων μέσω ενός σχεδίου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Paris Match» το 1966.

Παρά την τεράστια αναγνώριση, δημοφιλία και εμπορική επιτυχία του έργου του, ο Mordillo παρέμεινε ένας ταπεινός καλλιτέχνης. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έκανε μόνο τρεις εκθέσεις: μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, μία στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα το Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό. Υπήρξε παντρεμένος με την Amparo Camarasa και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Sebastién και τον Cécile.

(πληροφορίες από lifo)

Διαβάστε περισσότερα