Έτσι τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας ο τυφλός αθλητής από τη Νότια Κορέα (video)

Μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη, συγκινητική στιγμή του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο τερματισμός ενός δρομέα με προβλήματα όρασης από την Νότιο Κορέα. Πρόκειται για τον Ντονγκ Χο Χαν, ο οποίος σημείωσε μια διπλή πρωτιά στην πόλη που γέννησε τον αθλητισμό: έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο και ήταν μάλιστα, ασυνόδευτος, καθώς για να υλοποιήσει το δύσκολο αυτό εγχείρημα χρησιμοποιήθηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Ήταν και άλλες οι συγκινητικές στιγμές στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά αυτές που διαδραματίστηκαν με τον Ντονγκ Χο Χαν δεν… περιγράφονται.  

Εξοπλισμένος με μια συσκευή, την οποία φορά όπως τα γυαλιά του, και συνδεδεμένη με κάμερες υψηλής ανάλυσης, αλλά και GPS λαμβάνει κωδικοποιημένες πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο που αφορούν στη διαδρομή, τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά του, το οδόστρωμα και τους αθλητές που τον περιβάλλουν.

Αν και λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχουν αποκαλυφθεί από τους δημιουργούς του, το αποτέλεσμα όπως φαίνεται, τους δικαίωσε. Ο Ντονγκ Χο Χαν τερμάτισε με χρόνο 4.27.38 καταχειροκροτούμενος στο Καλλιμάρμαρο ενώ οι συνεργάτες του δήλωσαν μετά το πέρας της διαδρομής: «Επιλέξαμε τον Μαραθώνιο της Αθήνα επειδή είναι ένας διάσημος αγώνας και μια σκληρή διαδρομή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά καλές για εμάς. Εϊμαστε ευχαριστημένοι».

Ο 33χρονος αθλητής έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας χωρίς τον συνοδό – αθλητή, που ενημερώνει τον δρομέα για τις κατευθύνσεις και τα πιθανά εμπόδια, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα γυαλιών.

Σύμφωνα με τα κορεατικά Μέσα, ο Ντονγκ Χο Χαν, που έχασε την όρασή του ενώ ήταν φοιτητής, έγινε αθλητής και έχει εκπροσωπήσει μάλιστα, τη χώρα του σε μεγάλες αθλητικές διαδηλώσεις όπως οι Παραολυμπιακοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ο 33χρονος ασχολείται με την ποδηλασία και το τρίαθλο.

Δεν υπάρχει δε μπορώ… Και αυτή είναι μία από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες από το φετινό Μαραθώνιο.

Πολλά μπράβο αξίζουν και στον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που τερμάτισε στον Μαραθώνιο… Παρά τα χρονάκια του τα κατάφερε να κάνει όλη τη Αυθεντική Διαδρομή:

Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι η Αυθεντική Διαδρομή του Μαραθωνίου ενώνει… ανθρώπους και σημαίες. Δείτε μοναδικά στιγμιότυπα από τον τερματισμό:

(πληροφορίες από segas.gr, Korea Times)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: Έτσι τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας ο τυφλός αθλητής από τη Νότια Κορέα (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα