Έστειλε την τροπολογία της αναδιάρθρωσης στην ΕΠΟ ο Βασιλειάδης – Συναντήθηκε με τον Πετρ Φούσεκ

Εξελίξεις είχαμε και την Πέμπτη (28/3) όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και όλα δείχνουν τα σχέδια θα προχωρήσουν, παρότι την Τετάρτη (27/3) είχαμε αδιέξοδο στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους της Super League, με τις ομάδες να ζητούν, μάλιστα, ακρόαση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΠΟ απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού την απόφαση που είχε λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή από τον περασμένο Αύγουστο και αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων, δηλαδή την μείωση των ομάδων της Super League σε 14, αλλά και πόσες ομάδες υποβιβάζονται/προβιβάζονται.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έπραξε αυτό που είχε προαναγγείλει την Τετάρτη (27/3). Απέστειλε στην ΕΠΟ το σχέδιο της τροπολογίας που αφορά την ίδρυση της Super League 2 και την καλεί να εκφράσει τις όποιες αντιρρήσεις της.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνει στην ΕΠΟ ότι αν δεν έχει απαντήσει ως την Παρασκευή 5 Απριλίου, τότε «τεκμαίρεται η σιωπηρή αποδοχή εκ μέρους της ομοσπονδίας και θα προχωρήσουμε άμεσα στην νομοθέτηση της τροπολογίας». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, είτε απαντήσει η ΕΠΟ είτε όχι, η τροπολογία θα πάρει οριστικά τον δρόμο της για την Βουλή προκειμένου να θεσμοθετηθεί η Super League 2.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει έτοιμη την τροπολογία, αλλά χρειάζεται να του δοθεί εντολή από την ΕΠΟ με επιστολή της, ως προς την ακριβή νομική μορφή της νέας κατηγορίας. Αν δηλαδή η Super League 2 θα είναι μέρος της Super League ή αν θα είναι ανεξάρτητη. Χωρίς την επιστολή της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν δύναται να νομοθετήσει, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. 

Συνάντηση Βασιλειάδη – Φούσεκ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε την Πέμπτη (28/3) στο γραφείο του τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει η FIFA στην ΕΠΟ, Πέτρ Φούσεκ. Η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος ήταν ενήμερος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τον τσέχο υπερ – σύμβουλος για τις ενέργειές του σχετικά με την αναδιάρθρωση. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με το VAR και ειδικότερα για το θέμα του κτιρίου που ήδη βρέθηκε και θα στεγάσει το κεντρικό σύστημα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα τελευταία κρούσματα βίας, με τον Πετρ Φούσεκ να δηλώνει προβληματισμένος και να ενημερώνει τον υφυπουργό πως έντονος προβληματισμός για το θέμα υπάρχει και σε FIFA/UEFA!

(με πληροφορίες από το www.sport-fm.gr)

Διαβάστε περισσότερα