Έρχεται e-ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι αλλάζει με τις εισφορές

Τρόπους για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας, με τον Γιάννη Βρούτση να προαναγγέλλει τη δημιουργία ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, κάτι που αναμένεται να συμβάλλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα» των εκκρεμών συντάξεων.

«Γι’ αυτό τον λόγο, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τον e-ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε εκτενώς και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί τον προσεχή Ιανουάριο, με στόχο να αντικαταστήσει τον «νόμο Κατρούγκαλου».

«Το νέο ασφαλιστικό θα παρέχει απλότητα» υποστήριξε και διευκρίνισε ότι «σε σχέση με το προηγούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αυτό που θα έρθει στη Βουλή, θα αποσυνδέεται από τις χρονοκλάσεις, θα αποσυνδέεται από το εισόδημα και τον κατώτατο μισθό και θα εκπίπτει από το φορολογικό εισόδημα».

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ.Βρούτσης είπε «ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αύξηση των επικουρικών συντάξεων στο προσεχές διάστημα».

Για το θέμα του Reuters όπου θα δοθούν σε funds τα 12 δις των ασφαλιστικών ταμείων, σημείωσε «ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο».

Τέλος αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξαναδωθεί το ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους ο κ.Βρούτσης είπε «ότι θέλουμε να υπάρξει ένας μόνιμος υποστηρικτικός μηχανισμός στο ασφαλιστικό».

Πηγή: Έρχεται e-ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις – Τι αλλάζει με τις εισφορέςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα