Έρευνα της πορτογαλικής αστυνομίας στο ΥΠΟΙΚ της χώρας – Στόχος ο Σεντένο

Έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας έκανε την Κυριακή η πορτογαλική αστυνομία, για να ερευνήσει τον υπουργό Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, για εισιτήρια που φέρεται να έλαβε από την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η Εισαγγελία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή ερευνών στο υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει κατηγορία εναντίον κανενός στην έρευνα, η οποία καλύπτεται από τον νόμο για το δικαστικό απόρρητο. Η εισαγγελία δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στον Σεντένο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Eurogroup στις 13 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της Πορτογαλίας, μία εκπρόσωπος δήλωσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές για τις ανάγκες της έρευνας, αλλά δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.

Ο Σεντένο δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, αλλά το υπουργείο Οικονομικών είχε αρνηθεί στο παρελθόν οποιοδήποτε παράπτωμα αναφορικά με την ομάδα της Λισαβόνας.

πηγή