Ένοχοι Μπέος, Κομπότης και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για το Koriopolis

Την ενοχή, μεταξύ άλλων, των Μπέου-Τσακογιάννη, Κομπότη, Μποροβήλου και Μπάκου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, το γνωστό Koriopolis, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται, με τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους να έχουν κριθεί ένοχοι.

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Τα ματς για τα οποία κατηγορήθηκε για χειραγώγηση είναι τα εξής: Ηλιούπολη-Εθνικός, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Ο Γιάννης Κομπότης, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμα οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Ένοχοι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μενδρινός για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

Ένοχος ο Νίκος Παντέλης, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ένοχος ο Άγγελος Τραυλός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

Ένοχος ο Γιάννης Παπαδόπουλος, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Ένοχος ο Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Αθώος ο Μιχάλης Κουντούρης, για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας), αλλά και οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

Πηγή: Sdna, Gazzetta

πηγή