Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους μπαίνει το 2019

  • Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας επιδείνωσης του καιρού θα είναι τα χιόνια, οι βροχές και οι καταιγίδες
  • Αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
  • Θυελλώδεις, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο

Ο νέος χρόνος μπαίνει αγριεμένος, καθώς φέρνει μαζί του χιόνια, βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού τόσο για την παραμονή, όσο και για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (1/1/2019). Κύρια χαρακτηριστικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και οι θυελλώδεις, βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά που βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής – Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) καθώς και περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπόλοιπων τμημάτων της Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν ενώ αναμένοται και στα ημιορεινά της Αττικής (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Θυελλώδεις, βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.

Την Πρωτοχρονιά, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Δυτικής – Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν και τη νύχτα θα εξασθενήσουν στις υπόλοιπες περιοχές.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο που βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε περισσότερα