Έκλεισε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού – Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

  • Η πλατφόρμα σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις για επίδομα παιδιού
  • Όταν θα καταβληθεί η πρώτη δόση θα ανοίξει και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020
  • Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 που αφορά στο επίδομα παιδιού.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις για επίδομα παιδιού. Και αυτό για να   ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019.

Όταν θα καταβληθεί η πρώτη δόση θα ανοίξει και  πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Να σημειωθεί πως όσοι έχουν υποβάλει με επιτυχία την αίτηση Α21, θα είναι σε ισχύ για ένα έτος και δεν χρειάζεται να επαναληφθεί η διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι. Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Να σημειωθεί πως ο υπολογισμός του ποσού της δόσης του α’ διμήνου για το επίδομα παιδιού γίνεται βάσει του οικογενειακού εισοδήματος που είχε δηλωθεί το 2017 (φορολογική δήλωση 2018) και όπως επίσης και βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21.

Διαβάστε περισσότερα