Έκκληση από τον ΠΟΥ στη Λευκορωσία να σταματήσει τα πρωταθλήματα – Κούκλες αντί για φιλάθλους στις κερκίδες (video)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί τη Λευκορωσία να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις και κατά συνέπεια να σταματήσει τις αθλητικές εκδηλώσεις που, όπως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, διεξάγονται παρουσία θεατών. Αν και σε πολλούς αγώνες στις κερκίδες δεν υπάρχουν φίλαθλοι, αλλά… ομοιώματά τους και κούκλες.

Συγκεκριμένα, η προσφυγή έγινε στο Μινσκ από τον Δρ Πάτρικ Ο΄ Κόνορ, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας του ΠΟΥ και πήγε στη Λευκορωσία για να ελέγξει την κατάσταση στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. «Από τα δεδομένα που έχουμε στην κατοχή μας είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει μια συνεχής αύξηση σε περιπτώσεις θετικότητας, η οποία διπλασιάζεται κάθε δύο τρεις ημέρες», υπογράμμισε. Ως εκ τούτου, έκανε έκκληση «να αυξηθούν όλα τα μέτρα απομόνωσης» και ειδικότερα να «σταματήσουν οι μαζικές εκδηλώσεις, όπως ο αθλητισμός».

Ο Υπουργός Υγείας της Λευκορωσίας, Βλαντίμιρ Καράνικ, απάντησε ότι «η αναστολή των πρωταθλημάτων δεν είναι μια απόφαση που υπόκειται στη δικαιοδοσία μου».

Σημειώνεται ότι το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας είναι το μοναδικό στην Ευρώπη που βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τις αντιδράσεις της UEFA αλλά και της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Κούκλες αντί για φιλάθλους

Την ίδια ώρα, έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε η διοίκηση μιας ομάδας στη Λευκορωσία για να γεμίσει τις άδειες εξέδρες του γηπέδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι περισσότεροι οπαδοί της πρωταθλήτριας Ντινάμο Μπρεστ επιλέγουν, ωστόσο, πλέον να μένουν στο σπίτι, οπότε η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να γεμίσει τις θέσεις τους στο γήπεδο με ανδρείκελα που αναπαριστούν φιλάθλους. Κούκλες δηλαδή που φορούν φανέλες ομάδων, όχι μόνο της Ντινάμο Μπρεστ αλλά και άλλων συλλόγων.

Οπαδοί από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εικονικά εισιτήρια από το διαδίκτυο και, σε αντάλλαγμα, οι φωτογραφίες των προσώπων τους θα επικολλώνται πάνω στα ανδρείκελα που θα τοποθετούνται στις κερκίδες. Επιπλέον, θα λαμβάνουν ταχυδρομικά και ένα match programme.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, στην προσπάθεια που γίνεται κατά του κορονοϊού.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Έκκληση από τον ΠΟΥ στη Λευκορωσία να σταματήσει τα πρωταθλήματα – Κούκλες αντί για φιλάθλους στις κερκίδες (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα