«Άτακτη οπισθοχώρηση» της κυβέρνησης Μακρόν – Οριστικά στο «συρτάρι» η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκαταλείποντας εντελώς τα σχέδιά της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Μάλιστα, η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

Ενώ ο γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα την Τετάρτη από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα