«Άνοιξαν» οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη: Ποτάμια οι δρόμοι – «Βούλιαξε» το κέντρο της πόλης (video)

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε σήμερα, Σάββατο τη Θεσσαλονίκη με την κυκλοφορία τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς να διεξάγεται με δυσκολία. Η πρώτη μέρα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε με άστατο καιρό και τους ουρανούς να ανοίγουν περίπου στις 19:30.

Οι δρόμοι τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, επαληθεύοντας την πρόγνωση του καιρού. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 50 κλήσεις και επενέβη τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, στις Συκιές, στην Καλαμαριά και στον Εύοσμο.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής επενέβησαν για να απομακρύνουν δέντρο που έπεσε στην οδό Μαρτίου και άλλο ένα στην οδό Λαμπράκη. Οι δρόμοι άνοιξαν μετά την απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών.

Έτσι επαληθεύτηκε η αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες αλλά και ανέμους που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Ο καιρός παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα για ακόμη μια ημέρα. Πάντως, σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα καλυτερεύσει.

(Με πληροφορίες από typosthes.gr, thessnews.gr και video από Ράδιο Θεσσαλονίκη)

Διαβάστε περισσότερα