«Άκυρο» το εορταστικό σόου με πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκ

Δε θα πραγματοποιηθεί φέτος το φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα που παραδοσιακά γινόταν κάθε χρόνο στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, εξαιτίας των φιλοδυτικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Την παραπάνω ανακοίνωση  έκανε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ.

Το σόου αυτό συνήθως προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στο γραφικό λιμάνι της Βικτόρια και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία που απελευθερώθηκε τη δεκαετία του 1990,πυροδοτήθηκαν από ένα  νομοσχέδιο που τώρα αποσύρθηκε και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα. Οι διαμαρτυρίες έχουν αποδεκατίσει τους κλάδους του τουρισμού και του λιανεμπορίου, με πολλές σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται τους τελευταίους μήνες.

Τα πυροτεχνήματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα ΜΜΕ της Κίνας, θα αντικατασταθούν από τη «Συμφωνία των Φώτων», ένα πολυμεσικό σόου με φώτα, που περιλαμβάνει προβολές στους υψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουριστικού κλάδου. Η πρόσοψη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Χονγκ Κονγκ θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο ενώ από τις γειτονικές ταράτσες θα εκτοξευθούν μικρά πυροτεχνήματα.

Το Συμβούλιο Τουρισμού «δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια ασφάλεια όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει», ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο».

Το συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι τουριστικές αφίξεις στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν βουτιά 56% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, που είναι η μεγαλύτερη μείωση εδώ και 15 χρόνια, όταν η πόλη χτυπήθηκε από την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) .

Πηγή: «Άκυρο» το εορταστικό σόου με πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά στο Χονγκ Κονγκaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα